C

retezat-afis

Chiar daca vremea a fost destul de capricioasa pana acum, la inceput de Iulie va invitam alaturi de noi la o tura foto in poate cel mai ofertant munte din punct de vedere fotografic si nu numai de la noi. Vom fotografia rasarituri si apusuri pe malul lacurilor Bucura, Taul Portii, Viorica, Forica , vom urca pe varful Peleaga, cel mai inalt varf din Retezat si cu noroc vom vedea si fotografia marmote si capre negre, desigur toate acestea in functie de bunavointa vremii 🙂

Perioada: 1-3 iulie 2016
Locatie: Parcul National Retezat
Locuri disponibile: 12 (8 locuri libere ramase)
Pret: 400 lei

Cazare si masa:
Vom sta la cort, pe malul lacului Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania ca suprafata iar mesele vor fi picnic in natura in mijlocul unor peisaje de vis 🙂
Apa o sa fie necesara doar pentru urcarea din Poiana Pelegii pana la lacul Bucura, in apropierea camparii existand un izvor cu apa potabila.Veti primi pe mail dupa inscriere toate detaliile legate de traseu si ce sa puneti cu voi in rucsac, ce intra la lucruri foarte utile si ce nu.
La workshop poate participa orice pasionat de fotografie indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu. Pe parcusul celor 3 zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:
– multa practica si mai putina teorie pe fotografia de peisaj;
– folosirea corecta a echipamentului foto si foarte important a filtrelor;
– realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
– fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
– cum sa ne organizam rucsacul in turele foto montane.

Echipament recomandat:
– aparat foto DSLR sau compact, trepied, declansator, filtre (graduale, ND, polarizare).
– imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, nu uitati de caciula, masuni, polare, pelerine de ploaie etc.
– rucsac comod pana-n 80 litri unde sa incapa tot ce aveti (echipament foto, haine, sac, cort, mancare).
– frontale sau lanterne foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui;
– acumulatori, carduri, ochelari de soare, bete de tura.
– cort (cine are), sac de dormit, saltea sau izolir.

Punct de intalnire:
Ne vom intalni vineri 1 iulie ora 12:00 la intrarea in Hateg, Hunedoara. De aici vom pleca impreuna spre barajul Gura Apei, unde vom plati intrarea in Parcul National si o sa mergem pe un drum forestier accesibil, cu grija, pentru orice tip de masina, aproximativ 21km pana in Poiana Pelegii unde vom lasa masinile. Din poiana, cu rucsacii in spate vom incepe urcarea propriuzisa pana la lacul Bucura unde vom campa. Urcarea dureaza cam doua ore in ritm lejer dar necesita o conditie fizica buna si atentie la rucsac sa nu-l incarcati prea tare 🙂 .
Dupa inscriere veti primi pe mail si o harta cu punctul exact de intalnire plus alte detalii legate de organizare, traseu si program.
Tura se poate anula datorita vremii nefavorabile, caz in care se restituie intreagal suma.

Modalitati de inscriere si plata:Inscrierile se fac pana la data de 27 iunie 2016 in limita locurilor disponibile, printr-un mail pe adresa: contact@adrianpetrisor.ro care va cuprinde urmatoarele date: nume, prenume, telefon si localitatea de unde veti porni (asta pentru o mai buna organizare si repartizare in masini).Dupa inscriere veti primi un mail cu toate detaliile si un cont unde se va efectua plata celor 400lei rezultand rezervarea locului la workshop-ul foto.
Pentru orice alte detalii sau intrebari ne gasiti pe Facebook sau pe mail-ul lioanovidiu@yahoo.com sau contact@adrianpetrisor.ro Iar mai jos puteti urmari o serie de fotografii cu imprejurimile realizate in anii trecuti in aceeasi perioada .Va asteptam cu drag!

universuri-paralele IMG_9488 a112

 

IMG_8469 a18 a130

 

 

  IMG_0778 IMG_9326b IMG_1418

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

There are no comments

error: © Ovidiu Lazar